Suroviny
- mléko
- cukr krupice 180 g
- vejce 4 ks
- polohrubá mouka 6-8 lžic
- vanilkový pudink
- nastrouhaná jablka 250 g
- vanilková zmrzlina
- skořice
- cukr
Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí. Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do níž vmícháme polohrubou mouku.Těsto vlijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170°C tak 15−20 minut. Ještě na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme. Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.Připravíme si vanilkový pudink, kterým přelijeme roládu a moučník ozdobíme a podáváme s vanilkovou zmrzlinou.
Zdroj: Jablečná roláda s vanilkovým přelivem a zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecna-rolada-s-vanilkovym-prelivem-zmrzlinou [On-line 18.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář