reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jablečná roláda s vanilkovým přelivem a zmrzlinou

Suroviny

  • mléko
  • cukr krupice 180 g
  • vejce 4 ks
  • polohrubá mouka 6-8 lžic
  • vanilkový pudink
  • nastrouhaná jablka 250 g
  • vanilková zmrzlina
  • skořice
  • cukr

Plech vyložíme pečicím papírem, na něj rozložíme nastrouhaná jablka, která posypeme cukrem a skořicí. Vejce vyšleháme s cukrem do husté světlé hmoty, do níž vmícháme polohrubou mouku.Těsto vlijeme na jablka, uhladíme a pečeme ve vyhřáté troubě na 160−170°C tak 15−20 minut. Ještě na teplou roládu rozprostřeme vlhkou utěrku, přiklopíme druhým plechem a obrátíme. Roládu opatrně stočíme pomocí utěrky, pocukrujeme a necháme vychladnout.Připravíme si vanilkový pudink, kterým přelijeme roládu a moučník ozdobíme a podáváme s vanilkovou zmrzlinou.

Zdroj: Jablečná roláda s vanilkovým přelivem a zmrzlinou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jablecna-rolada-s-vanilkovym-prelivem-zmrzlinou  [On-line 18.11.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.