reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Jahodové řezy

Suroviny
Těsto:

  • vejce 6 ks
  • cukr krupice 240 g
  • mleté ořechy 80 g
  • polohrubá mouka 160 g
  • sůl 1 špetka
  • olej 3 lžíce
  • teplá voda 3 lžíce

Krém:

  • mascarpone 2 balení
  • vejce 4 ks
  • vaječný koňak 3 lžičky
  • ztužovač šlehačky 1 ks
  • cukr 4 lžičky
  • jahodové želé s pudinkem:
  • jahody 500 g
  • jahodový sirup 400 ml
  • voda 400 ml
  • želatina 1 sáček
  • jahodový pudink 1 sáček
  • cukr 3 lžíce

Těsto: bílky ušleháme se špetkou soli. Přidáme cukr a po jednom zašleháváme žloutky. Pak vmícháme olej a vodu. Nakonec ořechy a mouku. Pečeme na velkém plechu vyloženém pečicím papírem na 180°C.

Krém: utřeme žloutky s cukrem, vmícháme do nich mascarpone a ostatní ingredience. Bílky si bokem vyšleháme a opatrně vmícháme do směsi. Přidáme ztužovač a krém je hotový.

Jahodový vrch: do hrnce vložíme jahody, polovinu sirupu, polovinu vody, přidáme cukr a vaříme doměkka. Ve zbylé vodě a sirupu rozmícháme želatinu a pudink. Jakmile je ovocná směs uvařená, vmícháme do jahod směs se želatinou a mícháme, aby se vše spojilo, a necháme vychladnout.

Na vychladlý korpus namažeme krém a částečně zchladlý jahodový vrch. Uhladíme a vložíme do lednice nejlépe přes noc. Dezert podáváme dobře vychlazený.

Zdroj: Jahodové řezy; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jahodove-rezy  [On-line 23.10.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.