Suroviny
- vepřová krkovice 250 g
- pórek
- sůl
- zázvor
- olej 200 g
- pepř
- mrkev 1 ks
- česnek 2-3 stroužky
- sojová omáčka 1 lžíce
- vejce 1 ks
- nudle do polévky
- jarní cibulka
Nakrájenou mrkev, pórek, stroužky česneku a kousek zázvoru orestujeme na oleji. Po chvilce zeleninu zalejeme vodou, osolíme a opepříme. Přidáme vepřovou krkovici a necháme vařit asi 45 minut. Poté maso vyndáme a vývar přecedíme. Do čistého vývaru vložíme pokrájenou hlívu a nudle, dochutíme lžící sójové omáčky. Mezitím maso nakrájíme na tenké plátky a uvaříme vejce natvrdo. Vše spolu naservírujeme do hlubokého talíře.
Zdroj: Japonská polévka s vepřovým masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/japonska-polevka-s-veprovym-masem [On-line 14.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář