Ingredience
- půlka slepice nebo menší kuře 1 kus
- kořenová zelenina: mrkev, celer, petržel 1 dávka
- zelená petrželka 4 kusy
- sůl a pepř 1 špetka
- domácí nudle 1 dávka
- sůl a pepř 1 dávka
- kostka masoxu 1 kus
- špetka podravky či jiné polévkové koření 1 špetka
Dáme vařit slepici do vody s kostkou masoxu. Když je měkká, maso vyjmeme, vývar přecedíme, přidáme nastrouhanou zeleninu, osolíme. Přidáme nudle a krátce povaříme. Nakonec dochutíme podravkou a ozdobíme nasekanou zelenou petrželkou.
Zdroj: Jiřinin vývar; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/jirinin-vyvar [On-line 23.02.2013]
Poslední tip, trik či komentář