reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachna

Suroviny

  • kachní stehna 5 ks
  • kachní prsa 5 ks
  • cibule 4 ks
  • jablka 3 ks
  • sůl
  • drcený kmín
  • sádlo
  • červené zelí 500 g
  • bílé zelí 500 g
  • ocet 1 lžíce
  • cukr
  • slanina
  • červené víno
  • syrová brambora na zahuštění 1 ks
  • brambory 1 kg
  • hrubá mouka 2 hrnky
  • dětská krupička 2 hrnky
  • vejce 1 ks

Kachní maso očistíme, dáme do pekáče, osolíme, okmínujeme, nakrájíme dvě cibule a dvě jablka na plátky a tím posypeme maso. Přiklopené vložíme do trouby vyhřáté na 190 stupňů a pečeme hodinu a půl. Odklopíme a dopečeme na 170 stupňů ještě půl hodiny, aby se udělala kůrčička.

Červené zelí: rozpálíme si sádlo, přidáme cibuli a slaninu nakrájené na kousky (necháme zkaramelizovat), vložíme nudličky červeného zelí a na plátky nakrájené jablko, osolíme, ocukrujeme a zalijeme trochou červeným vínem. Když je zelí měkké, zaprášíme je lžící hladké mouky. Dochutíme dle potřeby.

Bílé zelí: rozpálíme sádlo, přidáme cibuli a slaninu na kousky (necháme zkaramelizovat). Vložíme naložené bílé zelí, cukr, sůl, ocet a vaříme do měkka.Zahustíme strouhanou syrovou bramborou, ještě podusíme a dochutíme dle potřeby.

Bramborový knedlík: brambory uvaříme ve slupce, studené oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku, dětskou krupičku a zpracujeme těsto, z něhož si uválíme knedlíky. Vložíme je do vroucí osolené vody a vaříme 20-25minut. Nakrájíme a podáváme s masem, zelím a dobrou šťávou z kachního výpeku.

Zdroj: Kachna; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-0  [On-line 02.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.