reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Slepičí polévka

Suroviny

  • cibule 1 ks
  • malý celer 1 ks
  • mrkev 1-2 ks
  • petržel 1 ks
  • sůl
  • slepice 1/2 ks
  • polohrubá mouka 1/2 hrnku
  • sůl 1-2 lžíce

Nudle:

  • vejce 1 ks
  • bujon

Slepici vložíme do hrnce, zalijeme dvěma litry studené vody, vložíme menší neoloupanou cibuli a přidáme a 1 – 2 lžíce soli. Slepici necháme na vařit 2 – 3 hodiny, než změkne. Nepřidáváme žádné koření. Očistíme si zeleninu a celou ji dáme do vývaru ke slepici, stačí 20 – 30 minut před koncem, dokud nezměkne. Pak ji vyjmeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli vyhodíme. Měkkou slepici, která se téměř rozpadá, vyjmeme z vývaru, který scedíme. V jiném hrnci si zvlášť uvaříme domácí nudle, které scedíme. Ze slepice obereme maso, podle potřeby ho nakrájíme a vrátíme do vývaru k zelenině. Podle chuti ještě dosolíme a povaříme asi pět minut. Na konec přidáme zelenou petržel.

Na nudle si připravíme těsto z mouky, vajec a soli, které vyválíme na slabý pláty, necháme trochu proschnout a nakrájíme na tenké nudličky.

Zdroj: Slepičí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/slepici-polevka-3  [On-line 02.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.