Suroviny
- malá kachna nebo kachní stehna 1 ks
- pomeranč 3 ks
- olej nebo sádlo
- tymián
- sůl
- pepř
- brambory 1 kg
- máslo
- lahůdková cibulka
- petrželka
Osušenou kachnu osolíme, opepříme, okmínujeme a vložíme do pekáče na rozehřátý tuk a z obou stran opečeme. Kachnu posypeme tymiánem, podlijeme vodou a pečeme ve středně teplé troubě.
Před dohotovením přidáme do vypečené šťávy šťávu ze dvou pomerančů a lžičku nastrouhané, dobře omyté pomerančové kůry. Zbylý pomeranč oloupeme, nakrájíme na kolečka a krátce prohřejeme ve šťávě.
Měkké porce kachny přendáme na nahřáté talíře, přelijeme vypečenou šťávou a obložíme kolečky pomeranče. Ihned podáváme se šťouchanými brambory, které uvaříme doměkka a prošťoucháme s lahůdkovou cibulkou osmaženou s na másle a s petrželkou.
Zdroj: Kachna na pomerančích se šťouchanými brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachna-na-pomerancich-se-stouchanymi-brambory [On-line 02.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář