Suroviny:
- kachní játra
- kyselá jablka
- Calvados
- hladká mouka
- limetová šťáva
- citronová kůra
- petrželka
- sůl
- pepř
Do pánve nasypte třtinový cukr, nechte ho zkaramelizovat a zalijte trochou vody. Jablka oloupejte, zbavte jádřince a nakrájejte na kostičky. Přidejte na pánev spolu s limetovou šťávou, citronovou kůrou a Calvados a nechte podusit.
Na talíř nasypte trochu hladké mouky, osolte, opepřete a promíchejte. Ve směsi obalte játra, která následně orestujte na rozpálené pánvi. Jablka nandejte na talíř, ozdobte petrželkou a přidejte orestovaná játra. Posolte a podávejte.
Zdroj: KACHNÍ FOIE GRAS S KARAMELIZOVANÝMI JABLKY; Teď vaří šéf! III – TV Prima http://www.iprima.cz/ted-vari-sef-iii-recepty-na-menu-z-8-dilu [On-line 16.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář