reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní kaldoun

Ingredience
vývar:

  • kachní skelety i s droby 1 dávka
  • mrkev 2 kusy
  • půl menšího celeru 1 dávka
  • petržel 2 kusy
  • cibule 1 kus
  • česnek 2 stroužky
  • půl svazku velkolisté petržele 1 dávka
  • sůl 1 špetka
  • bobkový list 2 kusy
  • nové koření 5 kuliček
  • černý pepř 10 kuliček

kaldoun:

  • kachní vývar 1500 ml
  • nahrubo nastrouhaná mrkev 150 g
  • celer 50 g
  • petržel 50 g
  • střední cibule 1 kus
  • hladká mouka 3 lžíce
  • máslo 3 lžíce
  • obrané kachní maso 1 dávka
  • játrové knedlíčky 1 dávka
  • flíčky 1 dávka
  • sůl a pepř 1 dávka
  • velkolistá petržel na dochucení 1 dávka

1. Nejprve si uděláme vývar ze tří litrů vody, kam přidáme kachní skelety, celou mrkev, petržel, česnek, rozpůlenou cibuli i se slupkou a stonky zelené petrželky. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, kterou odstraníme. Přidáme koření, lehce osolíme, stáhneme oheň a necháme vývar táhnout asi dvě hodiny bez pokličky na poloviční objem. Přecedíme přes jemné síto.

2. V kastrolu si rozpustíme máslo a orestujeme na něm nastrouhanou zeleninu. Když mrkev začne pouštět žlutou barvu, přidáme nasekanou cibuli a restujeme dozlatova. Přisypeme mouku, zamícháme a krátce restujeme, aby vznikla jíška. Základ zalijeme naším vývarem. Dobře promícháme, osolíme, opeříme a polévku necháme dvacet minut povařit na mírném ohni.

3. Do hotové polévky zavaříme flíčky, přidáme obrané kachní maso a knedlíčky z kachních jater, které jsme si připravili klasickým způsobem. Nakonec osvěžíme sekanou petrželkou.

Zdroj: Kachní kaldoun; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-kaldoun [On-line 13.11.2013]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.