reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsa, červené zelí, domácí knedlíček

Suroviny

  • kachní prsa 750 g
  • červené víno 300 ml
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • olej
  • máslo
  • červené kysané zelí 750 g
  • cibule 1 ks
  • ocet dle chuti
  • mletá skořice 1 lžička
  • cukr dle chuti
  • rohlík 15-20 ks
  • vejce 4 ks
  • mléko 300 ml
  • petrželová nať
  • polohrubá mouka dle potřeby

Na kachních prsou nařežeme kůži, aby vznikla mřížka,maso osolíme, okmínujeme, opepříme a dáme marinovat do dobrého červeného vína. Po hodině orestujeme na pánvi, vložíme do pečicí nádoby i s výpekem z pánve a se zbytkem vína, přidáme máslo a pečeme na 130 stupních asi 40 minut. Maso vyjmeme, výpek zredukujeme, na tuku zaprášíme hladkou moukou, provaříme a scedíme zpět na prsa.

Zelí: větší cibuli nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme olej a cibuli pomalu orestujeme dozlatova. Pak přidáme kysané červené zelí, sůl a mletou skořici. Po dvaceti minutách přidáme instantní nebo vlastní jíšku a dochutíme.

Vejce si rozdělíme na žloutky a bílky.Rohlíky nakrájíme na kostičky, osolíme a opepříme, přidáme nasekanou petrželovou nať, mléko se žloutky, lehce promícháme a dle potřeby přidáme mouku. Nakonec ušleháme tuhý sníh s trochou soli, který lehce vmícháme ho do těsta. Uděláme dvě šišky, které vaříme zabalené do kuchyňské fólie ve tvaru válečku asi 20-25 minut.

Zdroj: Kachní prsa, červené zelí, domácí knedlíček; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-cervene-zeli-domaci-knedlicek  [On-line 22.01.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.