reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kachní prsa na rozmarýnu se zelným pyré a bramborovými šiškami

Suroviny

  • kachní prsa s kůží 5 ks
  • rozmarýn
  • pepř
  • koňak nebo brandy
  • hrubá sůl
  • Zelné pyré
  • červené zelí
  • kachní sádlo
  • cibule
  • badyán 1 ks
  • hřebíček 4 ks
  • cukr 80 g
  • kmín
  • mletá skořice
  • vinný ocet
  • sůl
  • pepř

Bramborové šišky

  • brambory 800 g
  • sůl
  • vejce 2 ks
  • hrubá mouka dle potřeby
  • rozpoštěné máslo

Kachní prsa: Kůži kachních prsou nařežeme, opepříme, proklademe čerstvým nasekaným rozmarýnem a pokapeme koňakem. Zabalíme do pečicího papíru natěsno, aby tam nebyl vzduch, každé zvlášť. Poté dáme péct do trouby na 130 stupňů na zhruba 45 minut. Po pečení rozbalíme a na rozpálené pánví opečeme kůží dolu dokřupava. Servírujeme nařezané na tenké plátky a osolíme až na talíři hrubozrnnou solí.
Zelné pyré: Červené zelí nasekáme. Na kachním sádle nebo másle zpěníme cibuli s hřebíčkem, kmínem a badyánem a přidáme zelí. Pocukrujeme, opepříme, osolíme a chvílí restujeme za stálého míchání. Poté zalijeme vodou a dusíme doměkka přibližně 20 minut. Až je hotovo, vyndáme hřebíčky a badyán a rozmixujeme na kaši. Dochutíme vinným octem, cukrem a solí podle potřeby.
Bramborové šišky: Brambory den předem uvaříme ve slupce. Oloupeme, nastrouháme, přidáme vejce, sůl, hrubou mouku a vypracujeme těsto. Pak tvoříme šišky a vaříme ve slané vodě aspoň pět minut. Před podáváním šišky ještě opečeme na sádle.

Zdroj: Kachní prsa na rozmarýnu se zelným pyré a bramborovými šiškami; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kachni-prsa-na-rozmarynu-se-zelnym-pyre-bramborovymi-siskami  [On-line 29.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.