Potřebujeme:
- 1 kachní stehno
- 15 dkg kuřecích žaludků
- 15 dkg kořenové zeleniny
- 1 lžíci másla
- 2 lžíce mouky
- 1 cibuli
- 2 stroužky česneku
- 1 bobkový list
- 3 kuličky nového koření
- 8 kuliček černého pepře
- špetku muškátového oříšku (nebo květu)
- sůl
- hrst domácích širších nudlí
Knedlíčky:
- 15 dkg kuřecích jater
- 1 vejce
- 1 žloutek
- 1 lžíci másla
- 2 lžíce strouhanky
- mletý černý pepř
- špetku červené papriky
- špetku prášku do pečiva
- sůl
- petrželku na ozdobu
Na domácí nudle
- 10 dkg hl. mouky
- 1 vejce
- sůl
V hrnci povařte v osolené vodě drůbeží maso se zeleninou a s kořením. (Trvá to díky žaludkům nejmíň hodinu!) Po změknutí masa vývar sceďte, mrkev nakrájejte na kostičky, žaludky na plátky. Maso oberte z kostí a překrájejte. Do horkého vývaru zavařte francouzskou kuličku na zahuštění, nechte v něm povařit nudle a knedlíčky. Přidejte maso a mrkvičku, dochuťe muškátem a solí. Polévku můžete zjemnit troškou mléka. Na talíři ozdobte petrželkou.
Zdroj: Kaldoun; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/kaldoun-vas-zahreje.html [On-line 07.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář