reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KANČÍ PO MYSLIVECKU

Suroviny:

  • kančí maso
  • 2 dcl červeného vína
  • 1 konzerva loupaných rajčat
  • 1 mrkev
  • řapíkatý celer
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • snítka rozmarýnu
  • 1 chilli paprička
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

Nejdříve si připravíme marinádu: na olivovém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítku rozmarýnu a zalijeme červeným vínem. Když se omáčka povaří, nalijeme ji do mísy na nakrájené maso, necháme vystydnout, a dáme do ledničky na 12 hodin odležet.

Potom směs přecedíme a maso osolíme a opepříme. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, potom k ní přidáme nakrájenou chilli papričku a loupaná rajčata. Pak přidáme maso a zalijeme přecezeným červeným vínem.

Přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka 1–1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a zbytek omáčky přecedíme do dalšího hrnce. Necháme chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala, a pak přilijeme k masu a zelenině.

Nandáme na talíř, pokapeme olivovým olejem a podáváme.

Zdroj: KANČÍ PO MYSLIVECKU; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-vymazlene-recepty-z-kanciho-masa [On-line 27.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.