Suroviny:
- kančí maso
- 2 dcl červeného vína
- 1 konzerva loupaných rajčat
- 1 mrkev
- řapíkatý celer
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- snítka rozmarýnu
- 1 chilli paprička
- olivový olej
- pepř
- sůl
Nejdříve si připravíme marinádu: na olivovém oleji orestujeme mrkev, řapíkatý celer, česnek, snítku rozmarýnu a zalijeme červeným vínem. Když se omáčka povaří, nalijeme ji do mísy na nakrájené maso, necháme vystydnout, a dáme do ledničky na 12 hodin odležet.
Potom směs přecedíme a maso osolíme a opepříme. Na olivovém oleji orestujeme nakrájenou cibuli, potom k ní přidáme nakrájenou chilli papričku a loupaná rajčata. Pak přidáme maso a zalijeme přecezeným červeným vínem.
Přikryjeme pokličkou a necháme dusit doměkka 1–1,5 hodiny. Když je maso měkké, vyndáme ho stranou a zbytek omáčky přecedíme do dalšího hrnce. Necháme chvíli povařit, aby se šťáva zredukovala, a pak přilijeme k masu a zelenině.
Nandáme na talíř, pokapeme olivovým olejem a podáváme.
Zdroj: KANČÍ PO MYSLIVECKU; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-vymazlene-recepty-z-kanciho-masa [On-line 27.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář