Suroviny
- kysané zelí 1 balení
- máslo 30 g
- pikantní klobása 2 ks
- zakysaná smetana
- uzené maso 150 g
- smetana (30%) 1 kelímek
- sůl
- pepř
- podravka
- ocet
- bobkový list 1-2 ks
- černý pepř 5 kuliček
- brambory 5 ks
Do hrnce dáme vařit kysané zelí, klobásu, uzené maso, osolíme, okořeníme, přidáme trochu podravky, bobkový list, celý pepř a necháme vařit. Pak si oškrábeme brambory a dáme je taky vařit. Potom z polévky vyndáme klobásu, uzené maso a do polévky přidáme smetanu. Dochutíme octem, pokud se nám zdá málo kyselá. Pak scedíme brambory, dáme do nich máslo, smetanu a uděláme kaši. Zakysanou smetanu servírujeme zvlášť na stůl, spolu s bramborovou kaši.
Zdroj: Kapustnice; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kapustnice [On-line 14.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář