reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Katalánská polévka

Ingredience

  • mrkev 1 kus
  • celer 1 kus
  • petržel 1 kus
  • střední cibule 1 kus
  • bazalka 5 lístků
  • olivový olej 1 dávka
  • loupaná rajčata 2 konzervy
  • cukr 1 lžička
  • sůl a pepř 1 špetka

na domácí olivový chléb:

  • hladká mouka 1 kg
  • olej 60 ml
  • voda 600 ml
  • celé droždí 1 kus
  • bylinky (hlavně rozmarýn) 1 špetka
  • sůl 20 g
  • cukr 20 g
  • černé, zelené i hnědé olivy 1 dávka
  • feta nebo balkánský sýr 50 g

1. Zeleninu uvaříme ve vodě. Když změkne, polévku rozmixujeme, dochutíme a propasírujeme přes cedník, aby byla hladká. Ozdobíme lžičkou zakysané smetany a podáváme s domácím olivovým chlebem.

2. Na chléb vypracujeme kynuté těsto, které uhněteme jako na knedlík. Z těsta vytvoříme čtverec a doprostřed dáme olivy s nadrobeným sýrem. Čtverec přeložíme do šátečku a jemně vyválíme chléb, který necháme na plechu kynout asi 40 minut. Upečeme v domácí pekárně nebo troubě, rozehřáté na 200 stupňů.

Zdroj: Katalánská polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/katalanska-polevka [On-line 14.09.2013]

Nelze komentovat.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.