reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kohout na víně s domácí bramborovou kroketou

Suroviny

  • celý vykoštěný kohout 1 ks
  • mrkev 5 ks
  • celer 1 ks
  • petržel 1 ks
  • šalotka 5 ks
  • červené víno 1 l
  • drůbeží vývar 1 l
  • slanina
  • olej
  • pepř
  • sůl
  • čerstvé bylinky
  • cukr 2 lžíce

Bramborové krokety:

  • velké brambory 5 ks
  • polohrubá mouka
  • vejce 1 ks
  • sůl
  • strouhanka
  • olej

Pokrájenou kořenovou zeleninu, cibuli a slaninu osmahneme na oleji, přidáme dvě lžíce cukru, lehce zkaramelizujeme. Tuto směs vložíme do pekáčku, kam přidáme i omytého kohoutka. Zalejeme vývarem a vínem, přidáme bylinky a pečeme/ dusíme na 190 stupňů zhruba dvě hodiny, dokud není maso měkké. Když je kohout hotový, maso obereme a přendáme do misky.

Z výpeku doděláme omáčku. Propasírujeme zeleninu a všechno ještě zredukujeme, případně dochutíme. Do takto hotové omáčky vložíme zpátky maso, pokrm podáváme s bramborovou kroketou.

Den předem uvařené brambory oloupeme, protlačíme nebo nastrouháme a smícháme s vejcem a moukou. Vytvoříme krokety, které obalíme ve strouhance a v oleji usmažíme dozlatova.

Zdroj: Kohout na víně s domácí bramborovou kroketou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kohout-na-vine-s-domaci-bramborovou-kroketou  [On-line 03.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.