Suroviny
- kachní čtvrtky 5 ks
- kmín
- sůl
- červené zelí 2 sklenice
- cibule 1 ks
- sádlo nebo olej
Domácí bramborový knedlík:
- vařené brambory 1 kg
- vejce 2 ks
- sůl 2 lžičky
- dětská krupička 100 g
- hrubá mouka 100 g
- solamyl 1 lžíce
Maso nasolíme (solí nešetříme) a okmínujeme. Vložíme do zapékací mísy, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 130°C, nepodléváme a tři hodiny si kachny nevšímáme. Po této době zvýšíme teplotu na 200°C, přidáme trochu vody a zakryté pečeme dalších cca 40 minut. Poté odklopíme, nožem opatrně zajedeme pod kůži, abychom se zbavili tuku a měli křupavou papírovou kůrčičku. Za občasného polévání výpekem pečeme dalších asi 40 minut.
Brambory si den předem uvaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem. Scedíme a necháme vychladnout. Pak je oloupeme a nastrouháme. Přidáme uvedené suroviny a uhněteme bramborové těsto. Vyválíme 2 až 3 šišky, které vaříme 20 minut v osolené vodě.
Červené zelí scedíme, pokrájíme a připravíme svým oblíbeným způsobem. Před dušením ho orestujeme na omastku a pokrájené cibulce.
Zdroj: Konfit z kachny s červeným zelím, bramborový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfit-z-kachny-s-cervenym-zelim-bramborovy-knedlik [On-line 20.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář