reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfit z kachny s červeným zelím, bramborový knedlík

Suroviny

  • kachní čtvrtky 5 ks
  • kmín
  • sůl
  • červené zelí 2 sklenice
  • cibule 1 ks
  • sádlo nebo olej

Domácí bramborový knedlík:

  • vařené brambory 1 kg
  • vejce 2 ks
  • sůl 2 lžičky
  • dětská krupička 100 g
  • hrubá mouka 100 g
  • solamyl 1 lžíce

Maso nasolíme (solí nešetříme) a okmínujeme. Vložíme do zapékací mísy, přiklopíme a dáme do trouby vyhřáté na 130°C, nepodléváme a tři hodiny si kachny nevšímáme. Po této době zvýšíme teplotu na 200°C, přidáme trochu vody a zakryté pečeme dalších cca 40 minut. Poté odklopíme, nožem opatrně zajedeme pod kůži, abychom se zbavili tuku a měli křupavou papírovou kůrčičku. Za občasného polévání výpekem pečeme dalších asi 40 minut.

Brambory si den předem uvaříme ve slupce v osolené vodě s kmínem. Scedíme a necháme vychladnout. Pak je oloupeme a nastrouháme. Přidáme uvedené suroviny a uhněteme bramborové těsto. Vyválíme 2 až 3 šišky, které vaříme 20 minut v osolené vodě.

Červené zelí scedíme, pokrájíme a připravíme svým oblíbeným způsobem. Před dušením ho orestujeme na omastku a pokrájené cibulce.

Zdroj: Konfit z kachny s červeným zelím, bramborový knedlík; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfit-z-kachny-s-cervenym-zelim-bramborovy-knedlik  [On-line 20.04.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.