reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Konfitovaná husí stehna, kapsa z pivního těsta plněná zelím s anglickou slaninou

Suroviny

  • sůl
  • husí stehna 5 ks
  • červená cibule
  • pepř
  • husí sádlo
  • vepřové sádlo
  • hladká mouka 1-2 lžíce
  • červené víno
  • pepř
  • sůl

Těsto

  • polohrubá mouka 400 g
  • hera 1 ks
  • pivo 12 lžic
  • žloutek 1 ks

Náplň

  • sterilované zelí 1 balení
  • anglická slanina 250 g
  • mouka
  • cibule

Husí stehna osolíme, opepříme a orestujeme na sádle. Poté vložíme do hrnce, zalijeme sádlem asi dva cm nad maso, přivedeme k varu, poté ztlumíme a tři hodiny táhneme na 100°C. Do výpeku dáme nadrobno nakrájenou červenou cibuli, orestujeme, přidáme vývar, červené víno a pomalým vařením zredukujeme na hustý sos. Po třech hodinách prsa vyjmeme a dáme do vyhřáté trouby, necháme tam tak dlouho, než se nahoře udělá kůrčička.
Připravíme si pivní těsto, všechny ingredience smícháme dohromady a dáme na 20 minut do lednice odpočinout.
Připravíme si náplň: zelí dáme do hrnce a chvíli ho podusíme. Na sádle orestujeme cibuli a anglickou slaninu, zaprášíme moukou a přidáme k zelí, povaříme a necháme vychladnout.
Z těsta vyválíme kolečka o průměru cca patnáct cm a naplníme je připraveným a vychladlým zelím, přeložíme a konce přimáčkneme vidličkou. Takto připravené kapsy pečeme 40 minut na 180 stupňů, ke konci lehce potřeme sádlem a dopečeme dozlatova.

Zdroj: Konfitovaná husí stehna, kapsa z pivního těsta plněná zelím s anglickou slaninou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/konfitovana-husi-stehna-kapsa-z-pivniho-testa-plnena-zelim-s-anglickou-slaninou  [On-line 02.03.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.