Suroviny
- libový buček bez kosti 400 g
- vykoštené králičí maso 600 g
- uzený bůček či slanina 100 g
- mléko 200 ml
- vejce 2 kusy
- sádlo na pečení
- mletý pepř, sůl
- muškátový oříšek
- citronová kůra
Bůček a králičí maso umeleme, smícháme s mlékem a necháme odležet.
Až se mléko vsákne, přidáme v mléce namočený rohlík, vejce, na kostičky nakrájený uzený bůček, citrónovou kůru, sůl, pepř a muškátový ořech.
Z propracované hmoty tvoříme kuličky, které poklademe na plech vymazaný sádlem a upečeme dozlatova.
Podáváme s domácím bramborovým salátem.
Zdroj: Králičí kuličky; Ohnivý kuře – TV Prima http://web.iprima.cz/kure/recepty/kralici-kulicky [On-line 27.04.2016]
Poslední tip, trik či komentář