Suroviny
- králičí stehna 5 ks
- bůček 5 kousků
- špek na prošpikování
- mrkev 1 ks
- petržel 1 ks
- kus celeru
- sádlo 2 lžíce
- brambory 1 kg
- cibule 1 ks
- pepř
- sůl
Králíka den před pečením prošpikujeme a uložíme do lednice. Pekáč si vymažeme sádlem a na dno nastrouháme kořenovou zeleninu. Na zeleninu vložíme králičí stehna a kusy bůčku, vše osolíme a opepříme. Pečeme zakryté (alobalem, druhým plechem či pekáčem), dvacet minut před koncem pečení odkryjeme a pečeme bez víka. Podléváme a upečeme dozlatova.
Brambory očistíme a dáme vařit. Po uvaření scedíme, přidáme máslo a cibulku a rozšťoucháme.
Zdroj: Králičí stehýnko na bůčkovém lůžku, šťouchaný brambor s cibulkou; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kralici-stehynko-na-buckovem-luzku-stouchany-brambor-s-cibulkou [On-line 24.10.2015]
Poslední tip, trik či komentář