Ingredience
- máslo 2 lžíce
- malá cibule 1 kus
- česnek 4 stroužky
- menší brambory 2 kusy
- vývar 300 ml
- mléko 400 ml
- smetana ke šlehání 100 ml
- parmazán 50 g
- sůl a pepř 1 špetka
Na dvou lžících másla opékejte dvě minuty malou cibuli nakrájenou nadrobno, pak přidejte tři stroužky česneku na plátky a míchejte další minutu. Vhoďte dvě menší brambory na malé kostky, zalijte vývarem a mlékem. Osolte, opepřete a uvařte doměkka. Rozmixujte a zjemněte smetanou. Přiveďte k varu, vmíchejte čerstvě nadrcený stroužek česneku a vypněte. Ozdobte rukolou a hoblinkami parmazánu.
Zdroj: Krémová česnečka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-cesnecka-1 [On-line 18.03.2014]
Poslední tip, trik či komentář