Suroviny
- celý česnek 1 ks
- uzené kosti 200 g
- hladká mouka 3-4 lžíce
- smetana na vaření 250 ml
- máslo 100 g
- sůl
- pepř
- petrželová nať na ozdobu
- chléb 3 plátky
Nejprve si uděláme jíšku. Rozpustíme si máslo a přidáme mouku. Zalijeme studeným uzeným vývarem, který jsme si připravili předem vyvařením uzených kostí. Přidáme česnek (dle chuti), smetanu a dochutíme. Na ozdobu si opečeme krutonky ve tvaru kytiček (pokud máme formičku),nebo obvyklých kostiček.
Nakonec nakrájíme další česnek na plátky, lehce jej orestujeme a polévku ozdobíme lupínky česneku, krutonky a sekanou petrželkou.
Zdroj: Krémová česnečka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-cesnecka-3 [On-line 20.05.2015]
Poslední tip, trik či komentář