reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Krémová česnečka z pečeného česneku a krutony

Suroviny

  • smetana ke šlehání 33% 1 ks
  • palička česneku 1 ks
  • máslo 1 lžíce
  • vývar 1/2 l
  • větší cibule 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • italské bylinky
  • jíška nebou mouka na zahuštění
  • houska nebo chleba na krutony

Nejprve rozpůlíme napříč palici česneku, aby byly vidět všechny stroužky, a dáme jej péct na hodinu na 140°C. Po upečení česnek vyloupeme a nadrtíme.
Nakrájíme cibuli najemno a dáme ji smažit na rozpálené máslo do kastrolu. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme mouku a uděláme jíšku, trochu povaříme všechny tři ingredience dohromady.
Přidáme vývar, sůl a další koření a vaříme přibližně 45 minut, nakonec přidáme česnek a smetanu. Je možné česnečku rozmixovat nebo propasírovat. Hotovou polévku podáváme s opečenými krutony

Zdroj: Krémová česnečka z pečeného česneku a krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-cesnecka-z-peceneho-cesneku-krutony  [On-line 05.10.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.