Suroviny
- smetana ke šlehání 33% 1 ks
- palička česneku 1 ks
- máslo 1 lžíce
- vývar 1/2 l
- větší cibule 1 ks
- sůl
- pepř
- italské bylinky
- jíška nebou mouka na zahuštění
- houska nebo chleba na krutony
Nejprve rozpůlíme napříč palici česneku, aby byly vidět všechny stroužky, a dáme jej péct na hodinu na 140°C. Po upečení česnek vyloupeme a nadrtíme.
Nakrájíme cibuli najemno a dáme ji smažit na rozpálené máslo do kastrolu. Jakmile cibulka zesklovatí, přidáme mouku a uděláme jíšku, trochu povaříme všechny tři ingredience dohromady.
Přidáme vývar, sůl a další koření a vaříme přibližně 45 minut, nakonec přidáme česnek a smetanu. Je možné česnečku rozmixovat nebo propasírovat. Hotovou polévku podáváme s opečenými krutony
Zdroj: Krémová česnečka z pečeného česneku a krutony; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-cesnecka-z-peceneho-cesneku-krutony [On-line 05.10.2016]
Poslední tip, trik či komentář