Suroviny
- mrkev 500 g
- brambory 2-3 ks
- smetana na vaření 250 ml
- máslo 1 lžíce
- kari 1 špetka
- skořice 1 špetka
- sůl
- pepř
- crème fraîche
Mrkev a brambory si očistíme, pokrájíme a obé povaříme asi čtvrt hodiny v osolené vodě doměkka. Část mrkve si dáme stranou. Přidáme smetanu a rozmixujeme na hrubší nebo jemnější krém. Rozmixovaný krém prohřejeme, přidáme máslo a okořeníme. Jako ozdobu použijeme creme fraiche a plátky mrkve, které jsme si odložily, nakrájíme na kolečka a podáváme v polévce.
Zdroj: Krémová mrkvová polévka s crème fraîche; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kremova-mrkvova-polevka-s-creme-fraiche [On-line 03.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář