Suroviny
- krevety 500 g
- koření z čínské krevetové polévky 2 balíčky
- cherry rajčata 250 g
- cibule 1 ks
- ústřicová omáčka
- sůl
- pepř
- olivový olej
- smetana ke šlehání 33% 250 ml
- zakysaná smetana na ozdobu
- polévkové koření
- hotová jíška
- chléb na krutony
Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na olivovém oleji, přidáme rajčata, půlku krevet a osmažíme. Celé vložíme do mixéru a rozmixujeme dohladka, vrátíme zpátky do hrnce. Přidáme vlažnou vodu, necháme povařit, poté přidáme smetanu a vaříme dalších 40 minut, dle chutí osolíme, opepříme a dochutíme ústřicovou omáčkou. Vedle na pánvičce osmažíme na olivovém oleji zbytek krevet, které pak přidáme do polévky. Do talíře nalijeme polévku, přidáme lžíci zakysané smetany a na to dáme jednu osmaženou krevetu na ozdobu.
Zdroj: Krevetová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krevetova-polevka [On-line 23.11.2016]
Poslední tip, trik či komentář