Suroviny
- česnek 1 stroužek
- pepř
- sůl
- červená cibule 3 ks
- olivový olej
- pomeranč 1 ks
- třtinový cukr 3 lžíce
- balsamico 100 ml
- pečené kachní maso 150 g
- kachní výpek 3 lžíce
- čerstvá petrželka
- veka nebo bageta
Nakrájíme cibuli a orestujeme ji do zlatohněda, osolíme, opepříme. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat, přilejeme šťávu z půlky pomeranče a ocet balsamico. Promícháme a asi dvacet minut dusíme a redukujeme na hustou marmeládu.
Pečivo nakrájíme a opečeme, z jedné strany potřeme česnekem, pak namažeme marmeládou a nahoru dáme kachní maso namočené ve výpeku. Na závěr dozdobíme petrželkou a pokapeme pomerančovou šťávou.
Zdroj: Křupavé chlebíčky s cibulovou marmeládou a kachním masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/krupave-chlebicky-s-cibulovou-marmeladou-kachnim-masem [On-line 26.09.2015]
Poslední tip, trik či komentář