Suroviny
- kuřecí játra 500 g
- menší jablko 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 1 stroužel
- majoránka 6 větviček
- suché bílé víno 100 ml
- smetana 200 ml
- olej
- sůl
- pepř
Na domácí rohlíky:
- hladká mouka 540 g
- cukr 1 lžička
- sůl 1 lžička
- droždí 1 kostka
- voda 350 ml
- máslo 1 lžička
Játra očistíme a opečeme z každé strany tři minuty, osolíme, opepříme. Přidáme cibuli a jablko (nakrájené na malé kostičky), česnek a lístky majoránky. Po chvíli játra vyndáme, přidáme víno, smetanu, necháme chvíli povařit, poté vložíme játra zpět.
Těsto na domácí pečivo (rohlíky). Kvasnice rozdrobíme a uděláme si kvásek. Když vzejde, smícháme všechny ingredience a dáme asi na hodinu vykynout. Z těsta vypracujeme rohlíky nebo jiné tvary, které dáme péct na dvacet minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů C.
Zdroj: Kuřecí játra na majoránce s domácím pečivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-jatra-na-majorance-s-domacim-pecivem [On-line 06.03.2016]
Poslední tip, trik či komentář