reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí játra na majoránce s domácím pečivem

Suroviny

  • kuřecí játra 500 g
  • menší jablko 1 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 1 stroužel
  • majoránka 6 větviček
  • suché bílé víno 100 ml
  • smetana 200 ml
  • olej
  • sůl
  • pepř

Na domácí rohlíky:

  • hladká mouka 540 g
  • cukr 1 lžička
  • sůl 1 lžička
  • droždí 1 kostka
  • voda 350 ml
  • máslo 1 lžička

Játra očistíme a opečeme z každé strany tři minuty, osolíme, opepříme. Přidáme cibuli a jablko (nakrájené na malé kostičky), česnek a lístky majoránky. Po chvíli játra vyndáme, přidáme víno, smetanu, necháme chvíli povařit, poté vložíme játra zpět.

Těsto na domácí pečivo (rohlíky). Kvasnice rozdrobíme a uděláme si kvásek. Když vzejde, smícháme všechny ingredience a dáme asi na hodinu vykynout. Z těsta vypracujeme rohlíky nebo jiné tvary, které dáme péct na dvacet minut do trouby vyhřáté na 220 stupňů C.

Zdroj: Kuřecí játra na majoránce s domácím pečivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-jatra-na-majorance-s-domacim-pecivem  [On-line 06.03.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.