reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Kuřecí krém s chřestem

6−8 porcí

  • silný vývar a maso z půlky kuřete
  • 2 šalotky
  • 50 g másla
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 500 g chřestu
  • 250 g kuřecích jater
  • (bílé portské, brandy či koňak)
  • muškátový oříšek
  • citronová kůra a šťáva
  • sůl
  • 250 ml smetany
  • pažitka

Maso z uvařeného kuřete obereme a roztrháme. Chřest očistíme a nakrájíme, špičky necháme stranou. Očistěná játra zakápneme portským a necháme marinovat. Na části másla (30 g) osmahneme nadrobno nakrájené šalotky dosklovata, zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme zchladlým vývarem a za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 15 minut. Ochutíme solí, muškátovým oříškem, citronovou kůrou i šťávou, zjemníme smetanou, vložíme chřest (bez hlaviček, ty použijeme až při servírování) a ještě 5 minut provaříme.

Těsně před podáváním opečeme játra na másle a spolu s hlavičkami chřestu vkládáme přímo do talíře, sypeme pažitkou.

Zdroj: Kuřecí krém s chřestem; ČT – Kluci v akci http://www.ceskatelevize.cz/porady/10084897100-kluci-v-akci/1137-recepty/1810-kureci-krem-s-chrestem/  [On-line 17.06.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.