reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

KUŘECÍ SALÁT S ČOČKOU A FAZOLKAMI

Potřebujeme:

  • 250 g velkozrnné čočky
  • 200 g upečeného kuřecího masa
  • 200 g zelených fazolových lusků
  • 1 hlávkový salát
  • 2 vejce
  • 2 jarní cibulky
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1 lžičku medu
  • jablečný ocet
  • olivový olej
  • mletý černý pepř
  • sůl

Uvařenou čočku slijeme, lžíci horké vody si necháme na zálivku, ve zbylé horké vodě povaříme vejce na hniličko (6-7 minut) a dáme je do studené vody. V jiné osolené vodě krátce povaříme šikmo překrojené fazolky (stačí 3-4 minuty), ze kterých jsme odkrojili tuhé špičky. Potom fazolky zchladíme ledovou vodou. Opraný hlávkový salát nasekáme na proužky, jarní cibulky nakrájíme na šikmé špalíčky. Z hořčice, lžíce vody, oleje, octa, utřeného česneku, pepře a soli vymícháme zálivku. Pečené kuřecí maso natrháme na kousky. V míse zlehka promícháme čočku se salátem, fazolkami a masem, přelijeme zálivkou a ozdobíme čtvrtkami oloupaných vajec.

Zdroj: KUŘECÍ SALÁT S ČOČKOU A FAZOLKAMI; TV Nova U Haliny v kuchyni  http://halina.nova.cz/clanek/recepty/kureci-salat-s-cockou-a-fazolkami.html [On-line 22.03.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.