Potřebujeme:
- 250 g velkozrnné čočky
- 200 g upečeného kuřecího masa
- 200 g zelených fazolových lusků
- 1 hlávkový salát
- 2 vejce
- 2 jarní cibulky
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1 lžičku medu
- jablečný ocet
- olivový olej
- mletý černý pepř
- sůl
Uvařenou čočku slijeme, lžíci horké vody si necháme na zálivku, ve zbylé horké vodě povaříme vejce na hniličko (6-7 minut) a dáme je do studené vody. V jiné osolené vodě krátce povaříme šikmo překrojené fazolky (stačí 3-4 minuty), ze kterých jsme odkrojili tuhé špičky. Potom fazolky zchladíme ledovou vodou. Opraný hlávkový salát nasekáme na proužky, jarní cibulky nakrájíme na šikmé špalíčky. Z hořčice, lžíce vody, oleje, octa, utřeného česneku, pepře a soli vymícháme zálivku. Pečené kuřecí maso natrháme na kousky. V míse zlehka promícháme čočku se salátem, fazolkami a masem, přelijeme zálivkou a ozdobíme čtvrtkami oloupaných vajec.
Zdroj: KUŘECÍ SALÁT S ČOČKOU A FAZOLKAMI; TV Nova U Haliny v kuchyni http://halina.nova.cz/clanek/recepty/kureci-salat-s-cockou-a-fazolkami.html [On-line 22.03.2015]
Poslední tip, trik či komentář