Suroviny
- celer 1 ks
- kuřecí skelety
- mrkev 1 ks
- kuřecí stehna
- velká cibule 1 ks
- vejce 1 ks
- krupice
- petržel 1 ks
- bpbkový list
- sůl
- pepř
Do hrnce vložíme zeleninu, koření i omyté maso, osolíme a zalejeme vodou. Vaříme na mírném ohni 2,5 hodiny. Poté polévku přecedíme, maso obereme a vrátíme zpět do polévky spolu se zeleninou.
Kapání do polévky: Vejce rozšleháme se solí a krupicí na řídké těsto. To nalijeme přes děrovanou naběračku nebo přes vidličku do polévky a vaříme asi tři minuty.
Zdroj: Kuřecí vývar s domácím kapáním; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-domacim-kapanim [On-line 04.03.2017]
Poslední tip, trik či komentář