Ingredience
- kuřecí maso se skeletem 500 g
- cibule 30 g
- celer 25 g
- mrkev 30 g
- kořenová petržel 25 g
- pár kuliček celého pepře 1 dávka
- sůl 1 špetka
na domácí nudle:
- hr. mouka 160 g
- vejce 1 kus
- sůl 1 dávka
Maso si naporcujeme, omyjeme a vložíme do studené vody, přivedeme k varu. Osolíme, přidáme pepř, na čtvrtky překrájenou cibuli. Táhneme maximálně dvě hodiny. Přidáme očištěnou zeleninu nakrájenou na čtvrtky a vaříme doměkka. Dále pak procedíme vývar, vychladlou zeleninu nakrájíme na kostičky, maso také nakrájíme a vložíme zpět do vývaru. Nudle: do mističky si dáme asi 160 g hrubé mouky, uprostřed uděláme důlek, do kterého vyklepneme vejce, přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Pak si těsto na nudle dáme na vál, podsypáváním mouky a hnětením utvoříme tuhé těsto, které rozválíme na co nejslabší placku. Necháme malinko oschnout – 5 minut stačí. Placku nařežeme na pruhy asi 3–4 cm široké, které dáme na sebe a nakrájíme na slabé nudličky.
Zdroj: Kuřecí vývar s játrovými knedlíčky a nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-s-jatrovymi-knedlicky-nudlemi [On-line 17.03.2013]
Poslední tip, trik či komentář