Suroviny
- kuřecí stehna 3-4 ks
- čerstvá kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- cibule 1 ks
- kus másla
- hladká mouka
- vejce 1-2 ks
- sůl
- pepř
Maso a zeleninu uvaříme doměkka. Po uvaření maso obereme, vrátíme do polévky a dochutíme solí a pepřem. Z másla a mouky si uděláme jíšku, kterou polévku zahustíme. Chvíli provaříme a nakonec do polévky zavaříme přes vidličku vejce, které jsme předtím dobře rozšlehali v hrnku.
Polévku dochutíme a ozdobíme zelenou petrželkou.
Zdroj: Kuřecí vývar se zapuštěným vejcem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-se-zapustenym-vejcem [On-line 19.08.2015]
Poslední tip, trik či komentář