Suroviny
- kuřecí skelet 400 g
- kořenová zelenina 200 g
- cibule 30 g
- nové koření
- vaječné nudle 85 g
- celý černý pepř
- petrželová nať
- sůl
Kuřecí skelety dáme na plech a na 20 minut je dáme zapéct, poté je vložíme do hrnce, zalijeme necelým litrem vody, uvedeme do varu, omezíme příkon tepla a mírně osolíme. Přidáme pepř a nové koření, očištěnou a opláchnutou kořenovou zeleninu a přepůlenou cibuli a vše vaříme téměř doměkka. Uvařené skelety obereme, nakrájíme na kostičky.
Nudle uvaříme v osolené vodě, poté scedíme a propláchneme ve studené vodě.
Nakonec vývar procedíme, dochutíme polévkovým kořením a převaříme. Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku spolu s masem a nudlemi vkládáme do polévky při podávání.
Zdroj: Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/kureci-vyvar-se-zeleninou-nudlemi [On-line 16.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář