reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Lasagne

Suroviny

  • lasagne 1 balení
  • mleté maso (hovězí+vepřové) 500 g
  • drcená rajčata 2 konzervy
  • dobrý protlak či passata 1 konzerva
  • červené víno 500 ml
  • cibule 1 kus
  • mrkev 1 kus
  • malý celer 1 kus
  • česnek 3 stroužky
  • olivový olej 1 lžíce
  • strouhaný tvrdý sýr (možno kombinovat i s plátky mozzarelly) 200 g
  • parmezán 50 g
  • sůl a pepř 1 špetka
  • na bešamel:
  • máslo 100 g
  • hladká mouka 100 g
  • mléko 1 l

Na ragú si uděláme na oleji základ z cibule a nastrouhané kořenové zeleniny, orestujeme mleté maso, mícháme, aby netvořilo hrudky. Osolíme, opepříme, přidáme červené víno, které se musí odpařit, pak teprve přidáme sekaná rajčata nebo rajčatové pyré a řidší protlak (sugopomodoro). Vše necháme pomalu probublávat v nižším kastrolu nebo hluboké pánvi tři až čtyři hodiny na mírném ohni.

Na bešamelsi v hrnci rozpustíme máslo, přidáme hladkou mouku, sůl, orestujeme dvě minuty a pomalu přiléváme mléko. Stále mícháme na mírném plameni, dokud to nezhoustne v krém.

Zapékací nádobu na lasagne lehce vymažeme, na dno dáme trochu bešamelu a pak vrstvíme pláty lasagní, nalijeme boloňské ragú, posypeme sýrem, přidáme bešamel a takto opakujeme. Třetí vrstva končí bešamelem s vrstvou sýra, ke konci můžeme přidat i trochu parmazánu. Pečeme v troubě, dokud nejsou lasagne krásně zlatavé – kolem čtyřiceti minut.

Zdroj: Lasagne; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/lasagne-0  [On-line 07.01.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.