reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Maminčina fazolová polévka s uzeným masem

Suroviny

  • uzené maso (ocásky, žebírka) 400 g
  • velké bílé fazole
  • brambory 4 ks
  • mrkev 1 ks
  • cibule 1 ks
  • česnek 2 stroužky
  • chilli paprička 1 ks
  • sůl
  • pepř
  • majoránka
  • sladká červená paprika
  • protlak 1 lžička
  • sádlo nebo olej 2 lžíce
  • hladká mouka 2 lžíce
  • bobokvý list 1 ks
  • celý pepř
  • nové koření

Maso opláchneme, dáme vařit do vody na dvě minuty, vodu slijeme a maso dáme do nové studené vody se zeleninou (2 litry) a přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme 20 minut.

Do hrnce dáme vařit na čtvrt hodiny oloupané a na kostičky nakrájené brambory, mrkev, posolíme, přidáme hrst den předem namočených bílých fazolí do litru vody.

Do pánve dáme sádlo, cibulkuorestujeme do růžova, přidáme mouku a uděláme jíšku, přidáme česnek, protlak, chilli, červenou papriku, promícháme a zalijeme vývarem z masa a zavaříme do polévky. Okořeníme a nakonec přidáme pokrájené maso a fazole, pokud použijeme plechovku. Dochutíme a podáváme horké.

Zdroj: Maminčina fazolová polévka s uzeným masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mamincina-fazolova-polevka-s-uzenym-masem  [On-line 03.02.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.