Suroviny
- uzené maso (ocásky, žebírka) 400 g
- velké bílé fazole
- brambory 4 ks
- mrkev 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- chilli paprička 1 ks
- sůl
- pepř
- majoránka
- sladká červená paprika
- protlak 1 lžička
- sádlo nebo olej 2 lžíce
- hladká mouka 2 lžíce
- bobokvý list 1 ks
- celý pepř
- nové koření
Maso opláchneme, dáme vařit do vody na dvě minuty, vodu slijeme a maso dáme do nové studené vody se zeleninou (2 litry) a přidáme bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme 20 minut.
Do hrnce dáme vařit na čtvrt hodiny oloupané a na kostičky nakrájené brambory, mrkev, posolíme, přidáme hrst den předem namočených bílých fazolí do litru vody.
Do pánve dáme sádlo, cibulkuorestujeme do růžova, přidáme mouku a uděláme jíšku, přidáme česnek, protlak, chilli, červenou papriku, promícháme a zalijeme vývarem z masa a zavaříme do polévky. Okořeníme a nakonec přidáme pokrájené maso a fazole, pokud použijeme plechovku. Dochutíme a podáváme horké.
Zdroj: Maminčina fazolová polévka s uzeným masem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mamincina-fazolova-polevka-s-uzenym-masem [On-line 03.02.2016]
Poslední tip, trik či komentář