Suroviny
- králík – hlava, hruď, vnitřnosti, přední nohy
- velká mrkev 1 ks
- kořenová petržel 1 ks
- menší celer 1 ks
- čerstvé houby 2-3 hrsti
- majoránka
- česnek
- kroupy 3-4 hrsti
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- pepř
Do hrnce s vodou si dáme vařit králíka, mrkev, petržel, celer, bobkový list a nové koření – osolíme a vaříme cca 1,5 hodiny.
Vyndáme králíka a všechnu zeleninu a přes jemné síto nebo přes čisté plátno přecedíme vývar. Do čistého vývaru dáme vařit kroupy, přidáme majoránku a na posledních deset minut přidáme povařit houby. Kdo má rád houbyměkčí, nechá povařit houby déle.
Nakonec přidáme obraného nakrájeného králíka a po vypnutí polévky přidáme dle chuti čerstvý promačkaný česnek – dochutíme.
Zdroj: Maminčina staročeská králičí polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mamincina-staroceska-kralici-polevka [On-line 17.12.2014]
Poslední tip, trik či komentář