Suroviny
- hovězí vývar 600 ml
- loupaná rajčata 1 plechovka
- červené fazole 1 pelchovka
- cibule 1 ks
- mrkev 2 ks
- řapíkatý celer 2 natě
- olej
- sůl
- pepř
- česnek
- pálivá klobása (chorizo)
- zakysaná smetana
Na oleji orestujeme zeleninu nakrájenou na větší kousky, přidáme vývar, nakrájená loupaná rajčata z plechovku a fazole, rovněž z plechu. Vše provaříme doměkka a dochutíme. Podáváme s opečenou klobásou a troškou zakysané smetany. Kdo chce, může si přidat pro větší ostrost chilli.
Zdroj: Mexická rajčatová polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mexicka-rajcatova-polevka [On-line 07.11.2015]
Poslední tip, trik či komentář