reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Minestrone

Suroviny

  • velká cibule 1 ks
  • česnek 3.4 stroužky
  • fazole 200 g
  • loupaná rajčata 1 konzerva
  • rajčatový protlak 2 lžíce
  • mrkev 200 g
  • bobkový list 1 ks
  • nové koření 3 kuličky
  • brambory 200 g
  • zelené fazolky 150 g
  • těstoviny 100 g
  • špenát 120 g
  • čerstvá bazalka
  • širší nudle
  • sůl
  • pepř
  • parmazán

Na olivovým oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. K tomu základu přilejeme vodu, přidáme přes noc namočené fazole a vaříme asi 20minut. Pak přihodíme nasekané rajčata a vidličkou je ještě rozmačkáme. Přidáme rajčatový protlak, na kostičky nakrájenou mrkev. Vmícháme bobkový list a nové koření. Vložíme na kostičky nakrájené brambory a zelené fazolky. Vaříme dalších 20minut a ke konci zavaříme těstoviny. Až budou těstoviny al dente přidáme listový špenát a bazalku a podle chuti dosolíme a opepříme. Polévku podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Zdroj: Minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone-9  [On-line 12.12.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.