Suroviny
- velká cibule 1 ks
- česnek 3.4 stroužky
- fazole 200 g
- loupaná rajčata 1 konzerva
- rajčatový protlak 2 lžíce
- mrkev 200 g
- bobkový list 1 ks
- nové koření 3 kuličky
- brambory 200 g
- zelené fazolky 150 g
- těstoviny 100 g
- špenát 120 g
- čerstvá bazalka
- širší nudle
- sůl
- pepř
- parmazán
Na olivovým oleji necháme zesklovatět nadrobno nakrájenou cibulku a česnek. K tomu základu přilejeme vodu, přidáme přes noc namočené fazole a vaříme asi 20minut. Pak přihodíme nasekané rajčata a vidličkou je ještě rozmačkáme. Přidáme rajčatový protlak, na kostičky nakrájenou mrkev. Vmícháme bobkový list a nové koření. Vložíme na kostičky nakrájené brambory a zelené fazolky. Vaříme dalších 20minut a ke konci zavaříme těstoviny. Až budou těstoviny al dente přidáme listový špenát a bazalku a podle chuti dosolíme a opepříme. Polévku podáváme s nastrouhaným parmazánem.
Zdroj: Minestrone; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/minestrone-9 [On-line 12.12.2015]
Poslední tip, trik či komentář