reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Mini věnečky

Suroviny

  • cukr moučka 100 g
  • máslo 50 g

Odpalované těsto:

  • voda 125 ml
  • vejce 4 ks
  • hladká mouka 75 g

Krém:

  • mléko 150 ml
  • vanilkový pudink 1/2 sáčku
  • máslo 125 g

Do hrnce dáme vodu, tuk a přivedeme k varu. Poté, co začne voda vřít, přidáme mouku a dobře mícháme, aby se nevytvořily hrudky. Za stálého míchání necháme těsto krátce spařit. Poznáme to podle toho, že se těsto odlepuje od stěn a je lesklé. Hotové těsto přendáme do mísy a nejlépe za stálého míchání necháme zchladnout. Teprve potom přidáme po jednom vejce a vždy dobře propracujeme. Hotové těsto musí být husté, hladké a lesklé. Na plech vyložený pečicím papírem stříkáme pomocí cukrářského sáčku požadované tvary. Dáme péct do troubypředehřáté na 220 stupňůa dvířka trouby aspoň sedm minut neotvíráme (aby věnečky nespadly)! Pečeme dozlatova. Po vytažení z trouby ještě teplé věnečky rozřízneme a vychladlé naplníme krémem.

Krém uděláme takto: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink a necháme ho vychladnout. Máslo vyšleháme s cukrem a po částech přidáme vychladlý pudink.

Zdroj: Mini věnečky; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mini-venecky  [On-line 08.05.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.