reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Moravská cibulačka

6 porcí

  • 1 kg cibule
    100 g másla
    hladká mouka
    1 l vývaru
    0,4 l bílého vína
    300 g moravského uzeného
    2 vejce
    ½ stroužku česneku
    cukr
    sůl
    pepř
    (chilli)

na sýrové krutony:

  • starší rohlíky
    máslo
    tvrdý sýr

Na rozehřátém másle do růžova osmažíme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přisypeme trochu hladké mouky, orestujeme, přilijeme vývar a bílé víno. Přivedeme k varu a zhruba 10 minut provaříme. Pak přidáme kostičky uzeného masa a rozšlehaná vejce. Lehce promícháme a ještě chvíli provaříme. Ochutíme trochou česneku, pepře, špetkou cukru a solí, případně chilli. Podáváme se sýrovými krutony, tedy plátky rohlíků potřenými máslem a posypanými strouhaným sýrem, které v troubě zapečeme do zlatova. Na talíři můžeme polévku ozdobit zelenou cibulkou.

Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/138-moravska-cibulacka/

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.