6 porcí
- 1 kg cibule
100 g másla
hladká mouka
1 l vývaru
0,4 l bílého vína
300 g moravského uzeného
2 vejce
½ stroužku česneku
cukr
sůl
pepř
(chilli)
na sýrové krutony:
- starší rohlíky
máslo
tvrdý sýr
Na rozehřátém másle do růžova osmažíme cibuli nakrájenou na půlkolečka. Přisypeme trochu hladké mouky, orestujeme, přilijeme vývar a bílé víno. Přivedeme k varu a zhruba 10 minut provaříme. Pak přidáme kostičky uzeného masa a rozšlehaná vejce. Lehce promícháme a ještě chvíli provaříme. Ochutíme trochou česneku, pepře, špetkou cukru a solí, případně chilli. Podáváme se sýrovými krutony, tedy plátky rohlíků potřenými máslem a posypanými strouhaným sýrem, které v troubě zapečeme do zlatova. Na talíři můžeme polévku ozdobit zelenou cibulkou.
Zdroj: Česká televize Kuchařská pohotovost http://www.ceskatelevize.cz/porady/10169912986-kucharska-pohotovost/recepty/138-moravska-cibulacka/
Poslední tip, trik či komentář