Ingredience
- velká mrkev 6 kusů
- olivový olej 2 lžíce
- malá cibule 1 kus
- vývar 750 ml
- limetka 1 kus
- zelená petržel 1 dávka
- sůl a pepř 1 špetka
Očištěnou mrkev nakrájíme na větší kousky a spolu s nadrobno nakrájenou cibulí jí chvilku restujeme na rozehřátém oleji, až cibule zesklovatí. Zalijeme horkým vývarem a vaříme asi 10 minut, než mrkev změkne. Pomocí tyčového mixéru rozmixujeme polévku dohladka. Dochutíme solí, pepřem a šťávou z půlky limety. Krém podáváme s čerstvě mletým pepřem, hrubě posekanou zelenou petrželí a dílkem limety pro případné dochucení.
Zdroj: Mrkvový krém; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/mrkvovy-krem-0 [On-line 25.05.2013]
Poslední tip, trik či komentář