Suroviny
- kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
- vepřová žebra 400 g
- brambory 4-5 ks
- kyselá okurka 5 ks
- kyselý nálev z okurek 250 ml
- smetana na vaření
- nové koření
- bobkový list
- sůl
- pepř
Do dvou litrů vařící vody přidáme žebírka, lehce osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme na malém ohni dvacet minut. Pote přidáme brambory, nakrájené na kostičky, a polévkovou zeleninu. Vaříme doměkka. Kyselé okurky najemno nastrouháme, a když už máme měkké brambory i polévkovou zeleninu, přidáme nastrouhané okurky a vaříme dalších patnáct minut.
Na konci dochutíme solí a pepřem a zahustíme smetanou na vaření. Promícháme, aby se nesrazila. Pokud polévka nebude ještě dost kyselá, přidáme lák z okurek, aby dostala říz.
Zdroj: Okurková kyselá polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/okurkova-kysela-polevka [On-line 27.08.2015]
Poslední tip, trik či komentář