reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Okurková kyselá polévka

Suroviny

  • kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
  • vepřová žebra 400 g
  • brambory 4-5 ks
  • kyselá okurka 5 ks
  • kyselý nálev z okurek 250 ml
  • smetana na vaření
  • nové koření
  • bobkový list
  • sůl
  • pepř

Do dvou litrů vařící vody přidáme žebírka, lehce osolíme, přidáme bobkový list, nové koření a vaříme na malém ohni dvacet minut. Pote přidáme brambory, nakrájené na kostičky, a polévkovou zeleninu. Vaříme doměkka. Kyselé okurky najemno nastrouháme, a když už máme měkké brambory i polévkovou zeleninu, přidáme nastrouhané okurky a vaříme dalších patnáct minut.

Na konci dochutíme solí a pepřem a zahustíme smetanou na vaření. Promícháme, aby se nesrazila. Pokud polévka nebude ještě dost kyselá, přidáme lák z okurek, aby dostala říz.

Zdroj: Okurková kyselá polévka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/okurkova-kysela-polevka  [On-line 27.08.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.