reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Panenka s hruškami, pečené brambory

Suroviny

  • pepř
  • vepřová papenka 1 kg
  • dijonská hořčice 1 lžíc
  • sůl
  • javorový sirup 3 lžíce
  • malé brambory se slupkou 800 g
  • slunečnicový olej 3 lžíce
  • větší hruška 2 ks
  • citronová šťáva 1 lžíce
  • máslo 100 g

Panenku nakrájíme na pět stejně širokých špalíčků, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a javorovým sirupem, dáme odležet do chladu.
Brambory nakrájíme na plátky (nedořezáváme až do konce, ať brambora drží vcelku), osolíme a opepřeme, vložíme do pekáče. Brambory pokapeme olejem a v troubě vyhřáté na 190 stupňů pečeme dozlatova.
Hrušky nakrájíme na plátky a zakápneme je citronovou šťávou. V pánvi zahřejeme kousek másla, přidáme zbytek javorového sirupu, vložíme hrušky a podusíme je.
Panenku vložíme do olejem vymazané a vyhřáté pánve s kovovou rukojetí a opečeme ze všech stran. Pak pánev vložíme do trouby a dopečeme osm minut při 180 stupních. Poté maso necháme odpočinout a podáváme s hruškami a pečenými bramborami.

Zdroj: Panenka s hruškami, pečené brambory; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-s-hruskami-pecene-brambory  [On-line 25.02.2017]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.