Suroviny
- vepřová panenka pro 5 osob
- máslová dýně nebo Hokkaidó
- cibule 1 ks
- smetana (30%) 350 ml
- máslo
- olivový olej
- sůl
- pepř
- tymián
Dýňové pýre: Na másle orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme na kostky nakrájenou dýni, 350 ml smetany a vaříme 25 minut na mírném ohni. Často mícháme. Pokud je to řídké, můžeme zahustit trochou bramborové kaše.
Panenka sous-vide: Panenku očistíme, odblaníme, osolíme a zavakuujeme do umělohmotného speciálního sáčku. Vaříme ve vodní lázni. Poté maso opečeme krátce na pánvi ze všech stran, okořeníme a dochutíme dle libosti.
Zdroj: Panenka sous-vide s dýňovým pyré; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panenka-sous-vide-s-dynovym-pyre [On-line 16.12.2016]
Poslední tip, trik či komentář