reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

PANENKA Z DIVOČÁKA S HRUŠKOVÝM PYRÉ

Suroviny:

  • kančí panenka
  • 1 dcl červeného vína
  • rozmarýn
  • olivový olej
  • pepř
  • sůl

na pyré:

  • 2 vyzrálé hrušky
  • 2 dcl vody
  • anglická hořčice
  • kremžská hořčice
  • máslo
  • 3 snítky tymiánu
  • sůl

na brambory:

  • brambory
  • olivový olej

Hrušky rozpůlíme, oloupeme, zbavíme je jádřinců a dáme povařit do osolené vody. V kastrůlku necháme rozehřát máslo, přisypeme lístky tymiánu a podusíme v něm uvařené hrušky. Pak je vyndáme stranou, rozmixujeme a vrátíme zpátky do kastrůlku. Přidáme lžičku anglické a kremžské hořčice a promícháme.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na silné plátky a orestujeme na olivovém oleji.

Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku necháme orestovat se snítkou rozmarýnu. Pak ji vyndáme stranou, pánev zalijeme červeným vínem a šťávou z kančího masa a necháme odpařit.

Na talíř nandáme hruškové pyré, opečené brambory, nakrájenou panenku a polijeme omáčkou z červeného vína.

Zdroj: PANENKA Z DIVOČÁKA S HRUŠKOVÝM PYRÉ; Teď vaří  šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-vymazlene-recepty-z-kanciho-masa [On-line 27.04.2015]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.