Suroviny:
- kančí panenka
- 1 dcl červeného vína
- rozmarýn
- olivový olej
- pepř
- sůl
na pyré:
- 2 vyzrálé hrušky
- 2 dcl vody
- anglická hořčice
- kremžská hořčice
- máslo
- 3 snítky tymiánu
- sůl
na brambory:
- brambory
- olivový olej
Hrušky rozpůlíme, oloupeme, zbavíme je jádřinců a dáme povařit do osolené vody. V kastrůlku necháme rozehřát máslo, přisypeme lístky tymiánu a podusíme v něm uvařené hrušky. Pak je vyndáme stranou, rozmixujeme a vrátíme zpátky do kastrůlku. Přidáme lžičku anglické a kremžské hořčice a promícháme.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, nakrájíme na silné plátky a orestujeme na olivovém oleji.
Panenku očistíme, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a panenku necháme orestovat se snítkou rozmarýnu. Pak ji vyndáme stranou, pánev zalijeme červeným vínem a šťávou z kančího masa a necháme odpařit.
Na talíř nandáme hruškové pyré, opečené brambory, nakrájenou panenku a polijeme omáčkou z červeného vína.
Zdroj: PANENKA Z DIVOČÁKA S HRUŠKOVÝM PYRÉ; Teď vaří šéf! II – TV Prima http://www.iprima.cz/sefovy-vymazlene-recepty-z-kanciho-masa [On-line 27.04.2015]
Poslední tip, trik či komentář