Suroviny
- želatina 4 plátky
- vanilkový lusk 1 ks
- smetana ke šlehání 500 ml
- cukr 40 g
- jahody
Želatinu smícháme se dvěma lžícemi vlažné vody. Smetanu, cukr a vanilkový lusk dovedeme k varu a chvilinku povaříme. (Vanilkový lusk podélně rozpůlíme, semínka vyškrábneme do smetany a hodíme tam i vyškrábaný lusk.) Vyvařený lusk vyndáme a poté přidáme želatinu.
Panna cottu nalijeme do formiček vymazaných olejem. Dáme na 4-6 hodin vychladit do lednice, pak vyklopíme z formiček a podáváme například se svařeným ovocem.
V jiném hrnci si uvaříme jahody s limetkovou šťávou a cukrem, až vznikne „omáčka“.na dezert.
Zdroj: Panna cotta s jahodami a mojito přelivem; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/panna-cotta-s-jahodami-mojito-prelivem [On-line 08.06.2016]
Poslední tip, trik či komentář