reklama


Celý strom kategorií receptů zde nebo využijte rozbalovací nabídku ↓↓↓.





reklama

 

Pasticcio

Suroviny

  • mléko 750 ml
  • smetana 250 ml
  • máslo 100 g
  • hladká mouka 5 lžic
  • vejce 3 ks
  • sůl
  • pepř
  • muškátový oříšek
  • makarony 500 g
  • mleté hovězí maso 800 g
  • spařená (konzervovaná) rajčata 4 ks
  • cibule 1 ks
  • menší rajčatový protlak 1 ks
  • červené víno na podlití
  • parmezán 100 g
  • olivový olej
  • máslo
  • cibule
  • strouhanka

Bešamelová omáčka: Rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme jíšku, do které vléváme studené mléko a popř. smetanu. Mícháme, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a nastrouháme muškátový oříšek. Do vychladlé omáčky vmícháme 3 žloutky, bílky si schováme.
Masová směs: Na másle či olivovém oleji osmažíme cibulku. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a přidáme špetku skořice. Poté, co se nám maso zatáhne, přidáme nakrájená rajčata (popř. konzervu), menší protlak a podlijeme červeným vínem. Občas promícháme, než se omáčka zredukuje a alkohol z vína vyvaří.
V osolené vroucí vodě uvaříme makarony do poloměkká, scedíme a přidáme trochu olivového oleje. Ušleháme sníh z uschovaných bílků, který následně vmícháme do makaronů. Do těstovin přidáme polovinu sýra.
Zapékací mísu vytřeme máslem a vysypeme strouhankou. Vrstvíme makarony a masovou směs a na závěr zalejeme bešamelovou omáčkou a posypeme zbytkem sýra. Pečeme přibližně 30 – 45 minut na 160 stupňů, až se na povrchu vytvoří nazlátlá krusta.

Zdroj: Pasticcio; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pasticcio  [On-line 23.11.2016]

You must be logged in to post a comment.


Chybný obsah? Nevhodný příspěvek nebo reakce? Nelezli jste technický problém? Prosím, nahlaste nám jej za pomoci formuláře zde >>. Děkujeme. Dříve se prosím ale zkuste podívat na často kladené otázky, jestli nenajdete odpověď tam >>.