Suroviny
- kachní játra 500 g
- vepřové maso
- cibule 2 ks
- česnek 3 stroužky
- máslo (na smažení) 150 g
- sůl 1 lžička
- máslo 100 g
- bílé víno 100 ml
- smetana ke šlehání 50 ml
- mandlové lupínky 2 lžíce
- tymián 1/2 lžičky
- mletý pepř 1/2 lžičky
Kachní játra očistíme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibuli orestujeme na másle dozlatova. Přidáme vepřové mleté maso, nasekaný česnek, tymián, bílé víno a dusíme pod pokličkou alespoň dvacet minut. Občas promícháme. Pak ještě horké rozmixujeme se šlehačkou a rozpuštěným máslem dohladka. Okořeníme pepřem a solí a vmícháme dvě lžíce nasekaných mandlových lupínků. Paštiku přelijeme do srnčího hřbetu nebo jiné vhodné formy a necháme v chladu ztuhnout. Podáváme s opečeným pečivem a při servírování přizdobíme kolečky cibule a lupínky česneku.
Zdroj: Paštika z kachních jater, cibulová bagetka; Prostřeno TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kachnich-jater-cibulova-bagetka [On-line 14.09.2016]
Poslední tip, trik či komentář