- 3 – 4 cibule
- 1 kg kachních jater
- kachní (husí) sádlo
- máslo a smetana na zjemnění chuti
- bylinky podle chuti a potřeby
- sůl
- pepř
- loupané spařené mandle a přeliv z lesních plodů
Na kachním (husím) sádle orestujeme dozlatova cibulku, přidáme kachní játra, orestujeme, nesolíme, aby nám játra neztvrdla, přidáme trochu pepře a bylinek podle chuti, dáme do mixéru a rozšleháme, přidáme smetanu, máslo, sůl, vylijeme do formy, navrch dáme loupané mandle a zalijeme sádlem. Necháme vychladnout 2 – 3 hodiny a podáváme s teplým pečivem a ovocným přelivem.
Zdroj: Prostřeno iprima TV Prima http://www.iprima.cz/prostreno/recepty/pastika-z-kachnich-jater
prosím o zaslání receptu na omáčku z lesních plodů. Děkuji Liba
Já bych to viděl, že můžeme použít klasický brusinky, jako na svíčkovou.
prosím o zaslání receptu na omáčku z lesních plodů k paštice z kachních jater.Děkuji Jana