Potřebujeme:
- 1 plátek foie gras (60 g),
- 150 g muškátové dýně,
- kachní šťávu,
- zázvor,
- vinný ocet,
- hřebíček, skořici,
- pepř, maldonskou sůl, cukr
Dýni nakrájíme na plátky. Do kastrolu dáme vodu, cukr, zázvor, vinný ocet, hřebíček, skořici a přivedeme k varu. Nálev sundáme z ohně a vložíme do něj plátky dýně. Dýni v horkém nálevu marinujeme.
Játra opepříme a osolíme. Na oheň dáme pánev a vložíme játra. Opečeme je z obou stran.
Pak slijeme vypečený tuk a do pánve přidáme kachní šťávu. Játra podáváme s marinovanou dýní, podle chuti dosolíme mořskou solí.
Zdroj: Pečená kachní foie gras s marinovanou dýni; TV Nova Tescoma s chutí http://tescoma.nova.cz/clanek/novinky/pecena-kachni-foie-gras-s-marinovanou-dyni-11-11-2014.html [On-line 12.11.2014]
Poslední tip, trik či komentář